Merit Network
Can't find what you're looking for? Search the Mail Archives.
  About Merit   Services   Network   Resources & Support   Network Research   News   Events   Home

Discussion Communities: Merit Network Email List Archives

North American Network Operators Group

Date Prev | Date Next | Date Index | Thread Index | Author Index | Historical

RE: Strange network problem accessing Ebay and versiontracker websites

  • From: Shane Owens
  • Date: Wed May 03 17:38:45 2006

We don't use PPOE.  Our network setup is DSL Modem -->ATM-->BLC
(Occam)-->IP--->Router--->Transit provider.  Basically we turn on the
service and it's always running. We don't require any authentication or
do any subscriber management on our users.  I will start looking into
the MTU issue though.

Shane 

-----Original Message-----
From: owner-nanog@merit.edu [mailto:owner-nanog@merit.edu] On Behalf Of
Justin M. Streiner
Sent: Wednesday, May 03, 2006 4:26 PM
To: nanog@merit.edu
Subject: Re: Strange network problem accessing Ebay and versiontracker
websites


On Wed, 3 May 2006, Shane Owens wrote:

> Can anyone give me any suggestions as to what routes to take to 
> troubleshoot this?  Logic tell me that is I have reach ability and one

> browser work but another doesn't it's a software problem with either 
> the browser or the site, but being able to take the same machine to 
> another network and have it work points to a whole different problem.
> Could this be a MTU issue?

It sounds like that is a possibility.  Are the DSL users being served by
PPPoE?  Setting the IP MTU on your PPPoE access template, depending on
whose gear you're using to provide the servide provider end of your DSL
services, to 1492 may help.

jms




Discussion Communities


About Merit | Services | Network | Resources & Support | Network Research
News | Events | Contact | Site Map | Merit Network Home


Merit Network, Inc.