Merit Network
Can't find what you're looking for? Search the Mail Archives.
  About Merit   Services   Network   Resources & Support   Network Research   News   Events   Home

Discussion Communities: Merit Network Email List Archives

North American Network Operators Group

Date Prev | Date Next | Date Index | Thread Index | Author Index | Historical

Re: Stumper

  • From: Miguel Mata-Cardona
  • Date: Wed Jan 22 09:59:48 2003

we used to have that problem here. a big customer from us does 
many gre tunnels. the problem seemed to be that they were blocking 
icmp, thus every mtu variation on the way from any point could not be 
known by the routers making the point unavailable (we actually saw 
the packets just before entering the tunnel). try this, ping with different 
packet size and you will find this problem.
solution to the problem was to allow the icmp dunr type packets.


On 21 Jan 2003 at 17:25, Mark J. Scheller wrote:

> 
> 
> I have run into a problem that has me completely stumped, so I'm
> tossing it out to NANOG for some help.
> 
> Before I lay out the specifics, I'm not trying to point fingers at any
> particular ISP or vendor here, but this problem only exhibits itself
> in very specific configurations.  Unfortunately, the configuration is
> common enough as to get unwanted attention from the higher-ups.
> 
> Here's the particulars:
> 
> Users that have Verizon DSL and a Linksys cable/DSL router have
> difficulties accessing sites on my network -- whether they are trying
> with http, https, smtp, pop3, ssh, ftp, etc., etc.  Oh, but pings seem
> to be fine.  Low latency, no loss.  This is true even for access to a
> server brought up in the DMZ, to keep the firewalls out of the
> equation.
> 
> Doing some packet sniffing on the ethernet side of my router, I could
> see specific http requests never showed up (and the user saw the
> broken image icon).  This was for an mrtg graph page with +/- 30
> images.  I saw the request for almost all the image files, save for
> one and the user reported the broken image icon for the one.  So this
> looks and smells like a packet loss issue..... but who/where/how?
> 
> Taking the Linksys out of the pictures (connecting their PC directly
> to the Verizon DSL modem) makes the problem go away.
> 
> These same users report no trouble whatsoever accessing many other
> common sites across the internet.
> 
> Here's another interesting data point:  when one user runs Morpheus
> (on any machine in his home network) he then has absolutely no
> problems accessing servers/services on my network.
> 
> Other users with Linksys routers and, say cable modem, do not have
> this problem!
> 
> So I'm looking for some pointers.  What could I have done to my edge
> router (a Cisco 3640 if that helps any) that would make it drop
> packets from Verizon DSL customers with Linksys routers so long as
> they aren't running Morpheus?
> 
> Mark J. Scheller (scheller@u1.net)
> 
> 
> 


-- 
Miguel Mata-Cardona
Intercom El Salvador
mmata@sv.intercomnet.net



  • References:


Discussion Communities


About Merit | Services | Network | Resources & Support | Network Research
News | Events | Contact | Site Map | Merit Network Home


Merit Network, Inc.